Model: 491C-1530F
Realizacja zamówienia: 48 godzin

Ponad 600 przepisów kuchni wegetariańskiej, głównie dań włoskich przygotowanych ze składników pochodzących z upraw ekologicznych.

Książka jest podzielona na pięć dużych rozdziałów:

  • Przekąski, przystawki, sosy i pokarm bogów,
  • Zboża, czyli złoto Ziemi,
  • Jarzyny w całym swoim blasku,
  • Słodkie owoce,
  • Kuchnie świata.

Publikację otwiera wstęp szczegółowo wprowadzający w świat potraw wegetariańskich, zawiera ona także wiele istotnych informacji dotyczących właściwości i walorów odżywczych poszczególnych produktów. Sięgając po to opracowanie, dostajemy przepisy między innymi na tarty, sosy, makarony, jarzyny, dania z grilla, przekąski, pizze, podpłomyki, suflety, tartinki czy zupy. Nie brakuje również receptur na światowe hity kuchni wegetariańskiej jak: gazpacho, baklawa, cukierki z syropu klonowego, tortille, chapati, guacamole, humus oraz tzatziki.

Polecamy