Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 3 dni
Producent: vivante

Rewolucyjna teoria, która rzuca nowe światło na zagrożenia ukryte w pozornie zdrowych produktach roślinnych!
 

Steven R. Gundry obala mity o zdrowej żywności, która ma tylko uśpić czujność człowieka. Poznaj niebezpieczeństwa czające się w wielu roślinnych produktach.

Większość zdrowych diet opiera się na spożywaniu owoców i warzyw. Nie od dziś wiadomo jednak, że gluten, jedno z roślinnych białek, jest często szkodliwy dla ludzkiego organizmu. Trzeba na niego uważać zwłaszcza wtedy, gdy cierpi się na celiakię. Autor zauważa jednak, że to nie jedyne białko pochodzenia roślinnego, którego zgubnego wpływu na organizm należałoby się wystrzegać. Związki te nazywa się lektynami, a występują w produktach mlecznych, orzechach oraz owocach. Zawierają je między innymi skórki i nasiona. Głównym celem tych substancji jest ochrona danej rośliny przed drapieżnikiem, w tym wypadku również przed człowiekiem. Właśnie one przyczyniają się do nagłego przybierania na wadze, a także powstawania nagłych stanów zapalnych wewnątrz organizmu.

Steven R. Gundry wyjaśnia w swojej książce, co możesz jeść, na co musisz uważać, a co powinieneś w ogóle wykluczyć ze swojej diety. Czytelnik dostanie w niej gotowy plan żywieniowy, a także wiele przepisów, które będzie mógł wypróbować w swojej kuchni.

Polecamy