Wczytuję dane...
Model: 9788365170439
Realizacja zamówienia: produkt dostępny
Wysyłka od: 11.00 PLN

Trzecia książka z serii „Superfoods”: obszernych publikacji poświęconych najbardziej odżywczym roślinnym źródłom witamin i minerałów niezbędnych dla zdrowia. Jarmuż powrócił niedawno do naszych kuchni po blisko stu latach nieobecności na polskim stole. Dziś każdy, kto stara się zdrowo odżywiać i prowadzi aktywny tryb życia słyszał o tym szalenie odżywczym i smacznym warzywie. Jeśli chcesz dowiedzieć się, co jeszcze oprócz smoothies, zielonych koktajli czy czipsów, można przyrządzić z jarmużu – ta książka jest właśnie dla ciebie! „Jarmuż” to niemal 200 stron informacji o wartościach odżywczych, właściwościach odmładzających oraz ponad 70 przepisów na przepyszne dania z warzywa, zwanego królem superfoods. Znajdziesz tu m.in. - Cenne porady dotyczące najlepszych form obróbki jarmużu (by zachować jak najwięcej wartości odżywczych); - Wiedzę, dzięki której uda ci się samodzielnie uprawiać ulubione odmiany jarmużu; - Wyjątkowe przepisy na smaczne dania z modnego i odżywczego warzywa: od soków, poprzez przekąski, kanapki, dania obiadowe, jednogarnkowe, aż po słodkości na bazie jarmużu; - Zebrane w jednym miejscu najważniejsze informacje o odmładzających właściwościach i minerałach oraz witaminach zawartych w jarmużu; - Świeże i inspirujące pomysły na wprowadzenie zdrowych posiłków do codziennego jadłospisu. Rozsmakuj się w królu warzyw i zarażaj miłością do jarmużu swoich bliskich!

KUCHNIA

  • Autor: 

    Pedersen Stephanie

  • Data premiery: 

    2016-10-14

  • Data premiery rynkowej: 

    2016-10-13

  • Ilość stron: 

    256

  • ISBN: 

    978-83-65170-43-9

  • Rodzaj oprawy: 

    miękka ze skrzydełkami

  • Rok wydania: 

    2016

  • Tłumacz: 

    Kmieć-Krzewiak Katarzyna

  • Tytuł oryginalny: 

    Kale: The Complete Guide to the World's Most Powerful Superfood (Superfoods for Life)

  • Wydawca: 

    VIVANTE /WYD. KOBIECE/

  • Wymiary: 

    200 x 170

Polecamy