Wczytuję dane...
Model: 9788365170385
Realizacja zamówienia: produkt dostępny
Wysyłka od: 11.00 PLN

To zdumiewające, że 20-40 procent pacjentów chorych na raka umiera z przyczyn związanych ze złym odżywianiem się, a nie z powodu samej choroby, zaś u 80 procent pacjentów rozwija się jakaś forma klinicznego niedożywienia. - Państwowy Instytut Onkologii Co powinien jeść pacjent poddawany chemioterapii? Czy dieta może wpływać na przebieg terapii? Chemioterapia stosowana u osób chorych na raka nie tylko osłabia organizm i jego odporność, ale może także powodować utratę apetytu lub jadłowstręt. Dlatego tak istotny podczas leczenia jest sposób odżywiania pacjenta, zbilansowana, pełnowartościowa i wzmacniająca dieta dostosowana do zmian zachodzących w jego apetycie i wrażliwości kubków smakowych. Książka Mike’a Herberta to świetnie napisany przewodnik po diecie dla pacjentów poddanych chemioterapii. Autor porusza w niej kwestie dotyczące m.in.: zachowania siły i poprawy tolerancji organizmu na chemioterapię i jej skutki uboczne; wzmocnienia odporności, obniżenia ryzyka infekcji i przyspieszenia regeneracji; zmiany sposobu myślenia o chorobie i rozwijania pozytywnego nastawienia do terapii; wyboru najskuteczniejszego programu żywienia. W publikacji znalazły się także proste do zastosowania instrukcje detoksykujących kąpieli, przepisy na dania, które dodają sił i wspomagają gojenie od wewnątrz oraz program żywienia i suplementacji diety, który przyspiesza regenerację ciała.

ZDROWIE

  • Autor: 

    Herbert Mike, Dispenza Joseph

  • Data premiery: 

    2016-02-05

  • Data premiery rynkowej: 

    2016-02-03

  • Ilość stron: 

    264

  • ISBN: 

    978-83-65170-38-5

  • Rodzaj oprawy: 

    miękka ze skrzydełkami

  • Rok wydania: 

    2016

  • Tłumacz: 

    Oślizło Ryszard

  • Tytuł oryginalny: 

    The Chemotherapy Diet: 5 Steps to Staying Healthy During Cancer Treatment

  • Wydawca: 

    VIVANTE /WYD. KOBIECE/

  • Wymiary: 

    205 x 145

Polecamy