"Dieta w chorobach trzustki - co jeść, a czego unikać. 130 przepisów na dania, które wzmocnią Twoją trzustkę" to idealna pozycja dla wszystkich tych osób, które interesują się zdrowym żywieniem oraz dla borykających się z problemami ze strony trzustki i układu pokarmowego.
Książka zawiera 130 przepisów na dobrze tolerowane i prawidłowo zbilansowane potrawy przez osoby zmagające się z przewlekłym lub ostrym zapaleniu trzustki oraz innymi schorzeniami układu pokarmowego. Wspomagają one proces odzyskiwania równowagi w układzie pokarmowym oraz nie przysparzają dodatkowych problemów trawiennych. Przepisy te będą również idealne dla osób po operacjach trzustki - zarówno w czasie rekonwalescencji, jak i w późniejszych okresach choroby.
Książka "Dieta w chorobach trzustki - co jeść, a czego unikać. 130 przepisów na dania, które wzmocnią Twoją trzustkę" to również idealny poradnik dla osób, które chcą jeść zdrowo oraz które są w grupie ryzyka chorób trzustki - w prosty sposób można z niej się dowiedzieć jak przejść na dietę, która nie będzie męcząca, a która da w miarę szybkie efekty prozdrowotne. Przepisy umieszczone w książce to zarówno zupy, pełnowartościowe dania, jak i przekąski czy proste desery.
Autorami książki są cenieni dietetycy, lekarze oraz nauczyciele prawidłowego żywienia: Elke Silberzahn, Eva-Maria Lange, Reinhard Singer oraz Waltraud Eggstein. Ich wiedza oraz wieloletnie doświadczenie w pracy zawodowej przekłada się na rzetelnie przygotowany pod kątem chorób trzustki poradnik oraz jadłospis żywieniowy.