Wczytuję dane...

Uwielbiasz pyszne jedzenie i chciałbyś zmienić tę pasję w biznes, ale nie wiesz jak zacząć? Oto lektura niezbędna dla wszystkich ambitnych przedsiębiorców, dająca prawdziwy, szczegółowy i osobisty wgląd za kulisy tej ekscytującej przygody. Autorka zaprezentowała sylwetki rozpoznawalnych amerykańskich przedsiębiorców kulinarnych, między innymi: twórcę Justin's Nut Butters – producenta masła orzechowego w niepowtarzalnych smakach czy szefa Popchips – marki zdrowych chipsów. Dzięki tym inspirującym wywiadom, otrzymasz praktyczne wskazówki, jak odnieść sukces w branży gastronomicznej, oraz: Jak bez znajomości i doświadczenia stworzyć markę rozpoznawalną na rynku krajowym; Jak umówić się na spotkanie z handlowcami dużych sieci handlowych; co musisz wiedzieć o prawnych regulacjach rynku spożywczego; Dlaczego mały budżet początkowy może okazać się twoim sprzymierzeńcem; Jakie są rady dla firm zajmujących się produktami bezglutenowymi, organiczną żywnością, winami i napojami alkoholowymi; Co każdy przedsiębiorca chciałby usłyszeć już na pierwszym etapie zakładania firmy; Dlaczego robienie tego, co się kocha, jest zawsze dobrym pomysłem. Książka Ugotuj swój biznes to pozycja zawierająca kejsy różnych biznesów związanych z kulinariami. Autorka zebrała dane pochodzące od właścicieli firm oraz ich opinie i doświadczenia w jednej książkowej pozycji. Z tych rad mógłby powstać kurs akademicki odpowiadający na pytanie "jak założyć biznes kulinarny odnoszący sukces w XXI wieku?". Tę książkę się "połyka", jest napisana fajnym językiem. A rady w niej zawarte przydadzą się także mnie w prowadzeniu swojej księgarni. - Laura Osęka, właścicielka księgarni z publikacjami kulinarnymi.

Polecamy