Fermentacja – gorący trend, który podbił podniebienia kulinarnych maniaków i odkrywców niecodziennych smaków! Oto kompletny podręcznik kulinarny dla każdego, kto chciałby rozpocząć przygodę z fermentacją. Znajdziesz w nim ponad 120 przepisów na fermentację aż 64 różnych warzyw i ziół, a także podstawy wyposażenia kuchni oraz metod konserwowania żywności. Zostań mistrzem kimchi, kiszonej kapusty oraz pikli i poszerzaj swój repertuar o kolejne pyszności, którymi zaskoczysz wszystkich, takie jak złote buraki z curry czy kiszone paluszki marchewkowe. Nie musisz zastawiać całej kuchni słoikami – dzięki tym prostym i zróżnicowanym przepisom możesz wykonać mniejsze porcje i cieszyć się kolejnymi kuchennymi eksperymentami. Dzięki tej książce poznasz również: – podstawy procesów fermentacji, – rodzaje niezbędnych naczyń, które powinny się znaleźć w twojej kuchni, – problemy, jakie możesz napotkać, – przepisy na fermentowane śniadania, lunche, koktajle, a nawet… desery! Zostań mistrzem kiszonek i fermentacji!
PORADNIKI
-
Autor:
Shockey Kirsten
-
Data premiery:
2017-11-18
-
Data premiery rynkowej:
2017-11-16
-
Ilość stron:
368
-
ISBN:
978-83-65601-20-9
-
Rodzaj oprawy:
twarda
-
Rok wydania:
2017
-
Tłumacz:
Kotarski Bartłomiej
-
Tytuł oryginalny:
Fermented Vegetables
-
Wydawca:
VIVANTE /WYD. KOBIECE/
-
Wymiary:
235 x 225