Wczytuję dane...
Model: 9788365601209

Fermentacja – gorący trend, który podbił podniebienia kulinarnych maniaków i odkrywców niecodziennych smaków! Oto kompletny podręcznik kulinarny dla każdego, kto chciałby rozpocząć przygodę z fermentacją. Znajdziesz w nim ponad 120 przepisów na fermentację aż 64 różnych warzyw i ziół, a także podstawy wyposażenia kuchni oraz metod konserwowania żywności. Zostań mistrzem kimchi, kiszonej kapusty oraz pikli i poszerzaj swój repertuar o kolejne pyszności, którymi zaskoczysz wszystkich, takie jak złote buraki z curry czy kiszone paluszki marchewkowe. Nie musisz zastawiać całej kuchni słoikami – dzięki tym prostym i zróżnicowanym przepisom możesz wykonać mniejsze porcje i cieszyć się kolejnymi kuchennymi eksperymentami. Dzięki tej książce poznasz również: – podstawy procesów fermentacji, – rodzaje niezbędnych naczyń, które powinny się znaleźć w twojej kuchni, – problemy, jakie możesz napotkać, – przepisy na fermentowane śniadania, lunche, koktajle, a nawet… desery! Zostań mistrzem kiszonek i fermentacji!

PORADNIKI

  • Autor: 

    Shockey Kirsten

  • Data premiery: 

    2017-11-18

  • Data premiery rynkowej: 

    2017-11-16

  • Ilość stron: 

    368

  • ISBN: 

    978-83-65601-20-9

  • Rodzaj oprawy: 

    twarda

  • Rok wydania: 

    2017

  • Tłumacz: 

    Kotarski Bartłomiej

  • Tytuł oryginalny: 

    Fermented Vegetables

  • Wydawca: 

    VIVANTE /WYD. KOBIECE/

  • Wymiary: 

    235 x 225

Polecamy